Tennisles junioren / jeugd

Tennisles

Tennislessen worden verzorgd door Tennisschool Niek Schothuis. De lessen worden wekelijks gegeven in de periode april t/m september en oktober t/m maart, met uitzondering van de schoolvakanties.


Alleen leden van Tennis Club Ootmarsum kunnen tennislessen volgen. Uitzondering hierop is het zogenaamde "voorbereidend tennis" voor aspirant jeugdleden. Zij kunnen hier maximaal 1 jaar gebruik van maken. Wil je na het voorbereidend tennis lessen blijven volgen dan dien je lid te worden van TCO.

Kosten tennisles jeugd

Tot en met 11 jaar
Voorbereidend tennis (éénmalig en contributie niet noodzakelijk) 10 extra lessen na voorbereidend tennis (incl. aandeel contributie)
€ 65,00 € 104,00

 

Vanaf 12 jaar en na voorbereidend tennis
20 lessen zomer seizoen 18 lessen winter seizoen
€ 147,00* € 132,00*

* prijs exclusief € 57,00 contributie 

Aanvullende Informatie tennislessen voor junioren / jeugd

Voor jeugdleden (jeugd t/m 17 jaar) bieden we, in samenwerking met Tennisschool Niek Schothuis, tennislesmogelijkheden aan. Tennisschool Niek Schothuis werkt volgens de methodiek “Tenniskids”. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar de site: www.tenniskids.nl

Wanneer?

De lesdagen worden gepland op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 15:00 uur. Bij voldoende deelname eventueel een extra lesdag op de maandag.

Voor wie?

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden voor de lessen. 

20 lessen per jaar

Kinderen die al voorbereidend tennis hebben gevolgd en jeugdleden 12 t/m 17 jaar kunnen 20 lessen volgen. Deze lessen worden van maart t/m september gegeven, m.u.v. de vakanties. De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 5 tot max. 8 spelers ingedeeld. Tijdens het lesseizoen kan de groepsindeling wijzigen.

18 extra lessen

Jeugdleden die kiezen voor 20 lessen kunnen in het najaar nog besluiten om gebruik te maken van 18 extra lessen.

Voorbereidend tennis

Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 is het mogelijk voorbereidend tennis te volgen. Dit zijn 10 lessen en per jeugdlid slechts éénmalig van toepassing.  De deelnemende kinderen wordt in groepen maximaal 10 spelers ingedeeld.

Voorbereidend tennis vindt plaats in maanden april – juni. Bij voldoende opgave (minimaal 7) kan er ook een groep in het najaar (september – november) starten.. Zonder afmelding wordt je automatisch lid in het jaar hierop volgend.

Extra lessen na voorbereidend tennis

Voor de kinderen die voorbereidend tennis gevolgd hebben, maar niet maanden willen wachten tot het volgend seizoen is er de mogelijkheid om 10 extra lessen te volgen. Deze lessen worden van juni t/m oktober gegeven, m.u.v. de vakanties. De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 5 tot max. 8 spelers ingedeeld. Wel kunnen de groepen verschillen van de voorbereidende groepen, zodat er op sterkte gespeeld kan worden.

Weersomstandigheden/Ziekte

Mochten de weersomstandigheden dermate slecht zijn, dan gaat de les niet door. Dit wordt tijdig via WhatsApp door de tennisschool gecommuniceerd.  Wij proberen de uitval tot een minimum te beperken maar zijn daarvan natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Mocht u ziek zijn laat het dan Tennisschool Niek Schothuis weten dat kan dan ook via WhatsApp.

Aanmelden

Kan door een mail te sturen naar [email protected] met je wens, NAW-gegevens, geboortedatum, mobiele nummer, emailadres en eventuele groepsvoorkeur en tenniservaring/speelsterkte.

Huren tennisracket

Voor jeugdleden is het mogelijk een racket te huren. Bij de eerste les wordt deze verstrekt. Een racket huur je voor € 12,50. Na afloop van het seizoen lever je het racket in en ontvang je € 5, – retour.

De ouders/verzorgers van de deelnemende jeugdleden ontvangen een factuur van TCO.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 53788461

Adres

Alleeweg 19
7631 CX Ootmarsum

KVK-nummer

40073690