Beste leden,

Tijdens de persconferentie van 21 april jl. is door de regering aangegeven dat regels voor sporten voor kinderen/jeugdigen t/m 18 jaar versoepeld worden. Vanaf 29 april (morgen) mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen en vrij tennisen in de buitenlucht.
Vermenging van de leeftijdsgroepen t/m 12 en 13 t/m 18 is op geen enkel moment toegestaan.

Naar aanleiding hiervan heeft de KNLTB een Protocol verantwoord sporten opgesteld. In dit protocol zijn richtlijnen opgenomen voor gemeenten, de vereniging, trainers en vrijwilligers, ouders en verzorgers en tenslotte de sporters zelf. Op dit protocol zijn aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen opgesteld. Verder is er een stappenplan voor de verenigingen (opstart eerste week) opgesteld.

Dinsdag 28 april heeft het bestuur deze documenten besproken en gesproken over de te volgen route. Wij hebben de volgende stappen ingezet:
De corona-verantwoordelijke binnen onze vereniging is Wouter Klieverik. Hij is aanspreekpunt voor alle zaken met betrekking tot corona.

Mochten er vragen zijn dan kun je hem mailen op: wklieverik@hotmail.com of bellen op 06-53788461.
Er is reeds contact geweest met de Gemeente Dinkelland om te overleggen over de zaken zoals die in de stukken zijn opgenomen. Pas nadat de er een nieuwe noodverordening is opgesteld door de gemeente en wanneer wij goedkeuring hebben ontvangen van de gemeente kan ons tennispark weer open.
We hebben tevens contact gehad met de KNLTB i.v.m. de verplichting om vooraf een baan te reserveren zodra je van plan bent vrij te gaan tennissen. Het reserveren van een baan dient minimaal 24 uur van te voren gedaan te worden. Dit i.v.m. het verplicht aanwezig zijn van een toezichthouder.

De toezichthouder zal een lid van de vereniging moeten zijn, dit houdt in dat wij ook de hulp van jullie (senioren leden) nodig hebben. Je kunt een mail sturen naar wklieverik@hotmail.com om je alvast aan te melden als vrijwillig toezichthouder voor de momenten dat de banen voor de jeugd opengesteld zijn om vrij te kunnen spelen. Omdat het alleen middels reservering mogelijk is om te spelen weet je ruim op tijd wanneer je als toezichthouder op de baan aanwezig moet zijn. Een toezichthouder kan bijvoorbeeld ook een ouder zijn van spelende kinderen. Op welke wijze we dit uiteindelijk goed in kunnen regelen/plannen is mede afhankelijk van de aanmeldingen die we gaan krijgen.
De lesindeling is reeds klaar, echter willen wij vooraf wel toestemming vragen aan de ouder(s) van lessende kinderen of ze daadwerkelijk mogen deelnemen aan de lessen. Hierover zal op korte termijn contact met jullie worden opgenomen.

Daar we eerst goedkeuring van de Gemeente Dinkelland moeten hebben om te starten, kunnen we nog niet alle voorwaarden uitgebreid behandelen in deze mail. Wel willen we jullie alvast op een aantal zaken attenderen:

– Voorlopig gaan de banen nog niet open op 29 april a.s.

– De door de regering standaard geldende regels blijven van toepassing, dan bedoelen we 1,5 meter afstand( m.u.v. kinderen t/m 12 jaar), blijf thuis bij klachten of wanneer iemand in je gezin klachten heeft, hoest en nies in je elleboog.

– Er mag niet gedoucht worden op het sportpark. De kantine, de toiletten en het terras blijven gesloten. (zorg er dus voor dat je voordat je gaat tennissen THUIS naar het toilet gaat)

– Ouders zetten kinderen af en halen ze op op de parkeerplaats voor het park.

– Ouders mogen het park niet betreden. (Let op: er mogen ook geen vriendjes of vriendinnetjes mee om langs de kant te gaan kijken!)

– De banen zullen voorlopig en na goedkeuring Gemeente waarschijnlijk dagelijks geopend zijn van 13:00 uur tot 19:00 uur. (dit kan dus nog wijzigen)

– Lessen worden van tevoren ingepland.

– Wil je tennissen? Dan moet je minimaal 24 uur van tevoren een baan reserveren via de KNLTB-Clubapp. Beschik je (nog) niet over de KNLTB-clubapp dan kun je deze gratis downloaden in de appstore of je kunt de baan reserveren bij Bianca Luft op mailadres biancaluft@gmail.com (ook minimaal 24 uur van te voren)

Tot zover een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het binnenkort openstellen van ons park voor de jeugd.

Wij houden jullie (op korte termijn) op de hoogte van de ontwikkelingen!

Een andere beslissing die de KNLTB heeft genomen is het verplaatsen van de Voorjaarscompetitie en de KIA Tenniskids competitie naar het najaar. De speeldata zijn inmiddels vastgesteld en kun je op de site van de KNLTB vinden.

Met elkaar hebben we een grote verantwoordelijkheid om de openstelling van het park en het laten spelen van de jeugd goed op te pakken. We moeten niet teveel en te snel willen, het is immers een testperiode. Doen we het gezamenlijk goed, dan kunnen we des te eerder weer open voor alle leeftijden.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Het Bestuur