Aan alle leden van T.C. Ootmarsum,

 

Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt.

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF.

 

“Better safe than sorry”.

Vandaar dat wij moeten melden dat alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien afgelast zijn. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland.
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.

Basis hygiëne maatregelen
Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Geen handen schudden
-Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

De KNLTB en wij als club houden de situatie vanzelfspekend nauwlettend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM en NOC*NSF. 

Het Bestuur TCO.