Jeugd

Informatie tennislessen voor de jeugd:

Voor jeugdleden (jeugd t/m 17 jaar) kunnen we in samenwerking met Tennisschool Niek Schothuis de onderstaande tennislesmogelijkheden aanbieden.

.

Tennisschool Niek Schothuis werkt volgens de methodiek “Tenniskids”. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar de site: www.tenniskids.nl

Wanneer?

De lesdagen worden gepland op dinsdag en donderdag vanaf 15:00u. Bij voldoende deelname een extra lesdag op de maandag.

 Voor wie en de lesgelden?

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden voor de lessen. Als eerste staan de algemene mogelijkheden voor de jeugd genoemd en bij punt 2 de mogelijkheden voor de kinderen van groep 3 t/m 5.

1A. 20 weken les per jaar

Voor de kinderen die al voorbereidend tennis hebben gevolgd of de kinderen vanaf groep 6 t/m 8 en jeugdleden t/m 17 jaar kunnen 20 lessen volgen. Deze lessen worden van maart t/m september gegeven, m.u.v. de vakanties.

De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 4 tot max. 6 spelers ingedeeld. Tijdens het lesseizoen kan de groepsindeling wijzigen.

Kosten: € 112,- voor de 20 lessen en € 46,- voor het lidmaatschap om ook naast de lessen ‘vrij’ te tennissen en deel te kunnen nemen aan de competitie.

1B. 35 weken les per jaar

Voor de kinderen die al voorbereidend tennis hebben gevolgd of de kinderen vanaf groep 6 t/m 8 en jeugdleden t/m 17 jaar kunnen 35 lessen volgen. Deze lessen worden van maart t/m december gegeven, m.u.v. de vakanties en eventuele uitval weken.

De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 4 tot max. 6 spelers ingedeeld. Tijdens het lesseizoen kan de groepsindeling wijzigen. Dit heeft te maken met groep die 20 lessen volgt en indeling op sterkte.

Kosten: € 195,- voor de 35 lessen en € 46,- voor het lidmaatschap om ook naast de lessen ‘vrij’ te tennissen en deel te kunnen nemen aan de competitie.

1C. 35 weken les met 2 trainingen per week

Voor de echte fanatieke kinderen die al voorbereidend tennis hebben gevolgd of de kinderen vanaf groep 6 t/m 8 en jeugdleden t/m 17 jaar kunnen 70 lessen volgen. Deze lessen worden van maart t/m december gegeven, m.u.v. de vakanties en eventuele uitval weken.

De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 4 tot max. 6 spelers ingedeeld. Wel kunnen de groepen verschillen per speeldag en Tijdens het lesseizoen kan de groepsindeling wijzigen. Dit heeft te maken met groep die 20 lessen volgt en indeling op sterkte.

Kosten: € 330,- voor de 70 lessen en € 46,- voor het lidmaatschap om ook naast de lessen te kunnen tennissen en deel te kunnen nemen aan de competitie.

2A. Voorbereidend tennis

Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 is het mogelijk voorbereidend tennis te volgen. Dit zijn 10 lessen en dit aanbod is per jeugdlid slechts éénmalig van toepassing. De deelnemende kinderen wordt in groepen maximaal 10 spelers ingedeeld.

Voorbereidend tennis vindt plaats in maanden april – juni. Bij voldoende opgave (minimaal 7) kan er ook een groep in het najaar (september – november) starten.

Kosten: € 49,- voor de 10 lessen, zonder lidmaatschapskosten. Zonder afmelding word je automatisch lid in het jaar hierop volgend.

 

2B. 10 Extra lessen na voorbereidend tennis

Voor de kinderen die voorbereidend tennis gevolgd hebben, maar niet een maanden willen wachten tot het volgend seizoen is er de mogelijkheid om 10 extra lessen te volgen. Deze lessen worden van juni t/m oktober gegeven, m.u.v. de vakanties.

De deelnemende jeugdleden worden in groepen van 4 tot max. 6 spelers ingedeeld. Wel kunnen de groepen verschillen van de voorbereidende groepen, zodat er op sterkte gespeeld kan worden.

Kosten: € 56,- voor de 10 lessen en € 23,- voor een half jaar lidmaatschap om ook naast de lessen te kunnen tennissen en deel te kunnen nemen aan de competitie.

Weersomstandigheden/Ziekte?

Mochten de weersomstandigheden dermate slecht zijn, dan gaat de les niet door. Dit wordt tijdig via WhatsApp gecommuniceerd. Wij proberen de uitval tot een minimum te beperken maar zijn daarvan natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Mocht u ziek zijn laat het dan Tennisschool Niek Schothuis weten dat kan dan ook via WhatsApp.

 

Aanmelden

Aanmelding graag naar tcootmarsum@gmail.com met uw wens, NAW-gegevens, geboortedatum, mobiele nummer, emailadres en eventuele groepsvoorkeur en tenniservaring/speelsterkte.

 

 

Huren materialen

Voor jeugdleden is het mogelijk een racket te huren. Bij de eerste les wordt deze verstrekt. Een racket huur je voor € 12,50. Na afloop van het seizoen lever je het racket in en ontvang je € 5, – retour.

De ouders van de deelnemende jeugdleden ontvangen een factuur van TCO

  • zo
    02
    feb
    2020

    Snerttoernooi

Nieuwsarchief

P

Jeugdtennis, verslavend leuk

Jeugdtennis verslavend leuk!
De KNLTB is samen met zijn tennisverenigingen bezig om jeugdtennis verslavend leuk te maken. Ook onze tennisvereniging TC Ootmarsum doet hier aan mee.

Er is het nodige veranderd in het aanbod voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar.

Tenniskids wil jullie op een leuke manier kennis laten maken met de sport. Je leert de vaardigheden en tactiek van tennis, en natuurlijk ook het uiteindelijke spel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten.

Lees hier meer over jeugdtennis!

Download hier het aanmeldformulier!

 

krab